Merkel’den Türkiye açıklaması: ''Türkiye ile ilişkiler istediğimiz gibi ilerlemedi''

10 Aralık'taki Avrupa Birliği Liderleri zirvesi öncesi Türkiye'ye yaptırım konusu gündemde. Almanya Başbakanı ve aynı zamanda AB Dönem başkanı Angela Merkel yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkileri gündeme getirdi. Merkel, "Türkiye ile ilişkilerde maalesef istediğimiz gibi bir ilerleme olmadı" dedi.

Merkel’den Türkiye açıklaması: ''Türkiye ile ilişkiler istediğimiz gibi ilerlemedi''

10-11 Aralık'ta Avrupa Birliği zirvesi yapılacak. Liderler 2020 yılının son zirvesi için bir araya gelecek. Zirvede Türkiye'nin faaliyetleri gündemde olacak.

Zirve öncesi Almanya Başbakanı ve AB Dönem Başkanı Angela Merkel açıklamalarda bulundu. Merkel, "Türkiye ile ilişkilerde maalesef istediğimiz gibi bir ilerleme olmadı" dedi.

Merkel, Oruç Reis'in Antalya Limanı'na demirlemesine de değindi. Oruç Reis gemisinin dönmesine ilişkin, "Oruç Reis'in tekrar Türk limanına dönmesi zirve öncesi iyi bir işaret" dedi.

Merkel, AB üyesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne dayanışmasını da yineledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano'nun gündeminde de Türkiye vardı. Günlük basın toplantısında konuşan Stano, liderler zirvesinde Türkiye'nin faaliyetlerinin değerlendirileceğini söyledi.

Stano, "AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek. Değerlendirme sürecinde, belirlenen süre zarfındaki davranışlar ve açıklamalar göz önünde bulundurulacak" ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

# türkiye # yunanistan # antalya # avrupa birliği # ab # Merkel # güney kıbrıs # Oruç Reis