MEB'in 2022 bütçesi Meclis'te

2022 bütçe kanun teklifinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yaklaşık 274 milyar 384 milyon lira ayrıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapan Bakan Mahmut Özer, bütçenin fırsat eşitliği bütçesi olduğunu işaret etti. Özer, 850 bin dersliğin yüzde 56’sında sınıf mevcudunun 25’in altında, yüzde 13,4’ünde ise mevcudun 35’in üstünde olduğunu söyledi. Özer, öğretmenlerin aşılanma oranlarını da açıkladı.

MEB'in 2022 bütçesi Meclis'te

Milli Eğitim Bakan Mahmut Özer, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yaptı.

Özer, bütçenin fırsat eşitliği bütçesi olduğuna dikkat çekti. Bakan Özer, şu şekilde konuştu:

- Bu rakam 2022 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7’sini oluşturmaktadır.

Bakan Mahmut Özer, komisyona yaptığı sunumda 2022 bütçesinin hedeflerini açıkladı.

- Eğitime ayrılan bu bütçe ile 2022 yılında; okullar arası başarı farklarının azaltılması ile eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi ve böylece eğitimde kalitenin artırılması ana odağımız olacaktır.

Mesleki eğitimin güçlendirileceğini de belirten Özer, Kovid-19’da yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalar da yaptı. 850 bin dersliğin yüzde 56’sında sınıf mevcudunun 25’in altında, yüzde 13,4’ünde ise mevcudun 35’in üstünde olduğunu söyledi.

- Kalabalık sınıflar yaygın değildir. Bu kapsamda 289 okulumuzda ikili eğitime geçildi.

Bakan Özer, öğretmenlerin aşılama oranlarındaki son durumu da kamuoyuna duyurdu.

- Birinci doz aşı olan öğretmen oranımız bugün itibariyle yüzde 93'e ulaşmıştır. En az iki doz aşı olan öğretmen oranımız ise yüzde 87'dir. Aynı zamanda aşı olmadan bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranımız ise yüzde 5'ler civarındadır. Dolayısıyla en az iki doz aşı olmuş ve antikor oluşturmuş öğretmen oranımız yüzde 92'ye ulaşmıştır.

Bakanın konuşmasından sonra siyasi parti temsilcileri söz aldı. HDP’li Garo Paylan bütçe görüşmelerinde çok dilli eğitim isteyerek bölücülük yaptı.

# hdp # meclis # Kovid19 # meb # öğretmen # Milli Eğitim Bakanı # 2022 # Mahmut Özer # Plan ve Bütçe Komisyonu # fırsat eşitliği # Bakan Mahmut Özer # Milli Eğitim Bakan Mahmut Özer # garo paylan