Reform çalışmaları 3 ayrı koldan yürütülüyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından hukuk ve ekonomide yapılacak reformlar merak konusu oldu. Reformlar için Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Ak Parti'de 3 ayrı çalışma yapıldığı belirtildi.

Reform çalışmaları 3 ayrı koldan yürütülüyor

Siyasetin gündeminde hazırlıkları yapılan hukuk ve ekonomi reform çalışmaları var.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın söylediği ekonomi ve hukuk reformları için 3 ayrı koldan çalışma yapıldığı belirtildi.

Adalet Bakanlığı'nda yapılan çalışmada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ihlal kararları inceleniyor.

Adalet Bakanlığı’nın diğer önemli çalışması ise hâkim ve savcıların insan hakları eğitimine yönelik olduğu kaydedildi. Bu çalışma ile kanun çok iyi olsa da uygulamanın önemli olduğu üzerinde durulacak. Tutukluluğa ilişkin yeni kriterler belirlenmesi de çalışmanın gündeminde yer alıyor.

Çalışmaların ikinci ayağı Cumhurbaşkanlığı'nda sürdürülüyor. Burada da ticaret, borçlar, icra ve iflas hukukundaki aksaklıkların yok edilmesi hedefleniyor. Ana hedef ise yatırım ortamının iyileştirilmesi için somut adımlar atmak ve güven mesajı vermek.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki çalışmada ihtisas mahkemelerinin yaygınlaştırılması ve hâkimlerin uzmanlaştırılması da ele alınıyor. Böylelikle yatırımcılar için yargının hızlı ve etkin işlemesi bekleniyor. Arabuluculuk da ele alınan başlıklar arasında bulunuyor.

Reform hazırlıklarının üçüncü ayağında Ak Parti bulunuyor. Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı bu kapsamda bazı milletvekilleri ile "İnsan Hakları Politika Belgesi” toplantısı yaptı.

Çalışmaların sona ermesinin ardından reformlar onay için Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

ulusal.com.tr

# hukuk # Reform # ekonom