Erdoğan'dan indirim açıklaması: Buradan bir müjdeyi de duyurayım

Dünyada petrol fiyatlarının düşmesiyle Türkiye'de de akaryakıta indirim geliyor. Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Petrol fiyatı savaşlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu durum OPEC ülkeleri için özellikle ayrı bir felaket. Bizim için bir boyutu ile çok olumlu bir durum." dedi

Erdoğan'dan indirim açıklaması: Buradan bir müjdeyi de duyurayım

Akaryakıta çifte indirim yolda. Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan petrol fiyatlarındaki düşüşün değerlendirmesini yaparken haberi de verdi.

"BURADAN MÜJDEYİ DUYURAYIM"

Erdoğan, "Buradan bir müjdeyi de duyurayım. Bu geceden itibaren benzinde 60 kuruş, motorinde 55 kuruş indirimi uygulamaya alacağız." dedi.

Bu gece yarısından itibaren benzinde 60, motorinde 55 kuruş indirim yapılacak. İndirimin ardından ortalama bir otomobilin deposunun dolması için 26 ile 37 lira arasında daha az ödenecek.

Petrol dün 31 dolara kadar gerileyerek 1991 Körfez Savaşı'ndan bu yana en büyük günlük kaybını yaşamıştı. Bu durum Brüksel ziyareti dönüşünde uçakta da gündeme geldi.

"BİZİM İÇİN OLUMLU"

Erdoğan, "Brent petrolün varil fiyatında yüzde 30'a varan düşüşle 31 dolar seviyesine gerileme görüldü. Bu durum OPEC ülkeleri için özellikle ayrı bir felaket. Bizim için bir boyutu ile çok olumlu bir durum. Cari açığımıza olumlu tesir yapan bir gelişme." konuştu.

Erdoğan, açıklamasında, resesyon yani durgunluk endişesini aktardı.

RESESYON ENDİŞESİ

Erdoğan, "Bu bir resesyon olabilir mi? Temenni ederiz ki olmaz. Çünkü gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız gerek Ticaret Bakanlığımız bu konuda bütün tedbirlerini almış vaziyette. Bu gelişme şu anda olumlu istikamette bu süreci idare ettiğimizi gösteriyor. Zaten faizlerdeki düşüşle de ayrı bir istikamette iş yürüyor. Bunun neticesinde yatırımlarda bir hareketlenme var. Bu hareketlenme istihdamda da hareketlenmeyi meydana getirmiş durumda. Bunlar bizim için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# benzin # indirim # tayyip erdoğan # petrol # opec