Bir grev daha ertelendi!

Şişecam'ın ardından hükümet yaklaşık 2 bin maden işçisinin grevini de erteledi. Bakanlar Kurulu, düşük ücrete karşı madencilerin Ankara Çayırhan ve Maraş Elbistan'daki kömür ocaklarında çıktığı grevi 60 gün erteledi.

Bir grev daha ertelendi!

Hükümet bir grevi daha başlamadan erteledi. Bakanlar Kurulu, Ankara Çayırhan ve Maraş Elbistan'daki kömür ocaklarında çalışan işçilerin grevini 60 gün süreyle erteledi.

Türkiye Maden-İş Sendikası'na bağlı işçilerin yüzde 30 zam talebine karşı, işveren yüzde 19 zam önerdi. Sendika bunun üzerine Maraş Çöllolar ve Ankara Çayırhan Kömür İşletmeleri'nde grev kararı aldı.

İşçiler dün greve çıkacaktı, ancak olmadı. Önce Ankara 4'üncü İş Mahkemesi devreye girdi. Grevi işverenin başvurusu üzerine durduruldu. Sendika karara itiraz etti, yaklaşık 2 bin maden işçisi greve başladı.

Ancak bu girişim de kısa sürdü. Çünkü bu kez de Bakanlar Kurulu harekete geçti. Hükümet madencilerin grevini "genel sağlığı ve milli güvenliği bozduğu" gerekçesiyle erteledi.

Madenciler ise grev erteleme kararını tanımadı ve ocağa inmedi. Ocak önündeki eylem gece saatlerinden bu yana hala sürüyor.

Grevin üçüncü ayağı ise Kütahya'da devam ediyor. Tunçbilek beldesindeki Park Teknik Elektrik Madencilik şirketinde çalışan yaklaşık 200 işçi greve devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# grev # erteleme