Kulüplerde korkutan gelişme

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin başlangıç tarihlerini 'şimdilik' vurgusu yaparak açıkladı. Süper Lig müsabakaları 12 Haziran'da başlayacak. Liglerin tarihi açıklandı ancak korkutan haberler de peşi sıra geldi. Beşiktaş, Erzurumspor ve Kasımpaşa futbol takımlarda koronavirüs testleri pozitif çıkanlar oldu.

Kulüplerde korkutan gelişme

Ne zaman başlayacağı merakla bekleniyordu. Tarih netleşti. Ancak "şimdilik" notu düşüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu bir kez daha toplandı. Öncesinde federasyon sağlık ekibiyle bir araya geldi. Karar verildi. Ligler 12 Haziran'da başlıyor.

Süper Lig müsabakaları daha önce de ilan edildiği gibi 12 Haziran'da, TFF 1. Lig müsabakaları 19'unda, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakaları 18 Temmuz'da, bölgesel Amatör Lig müsabakaları da 18 Temmuz 2020'de başlayacak.

Liglerin başlama tarihi çok tartışılmıştı. Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yapılmıştı. Bakanlık en son "sorumluluk size ait" demişti.

Liglerin başlandığı tarihler açıklanırken, kulüplerden üzücü haber geldi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da 4'ü futbolcu 11 kişi koronavirüse yakalandı.

Kulüp başkanı Hüseyin Üneş, "kimsenin durumu ağır değil, durumu yakında takip ediyoruz" dedi.

Benzer haberler Kasımpaşa ve Beşiktaş’tan da geldi. Kasımpaşa Spor Kulübü'nde 2 kişinin testi pozitif çıktı.

Virüs salgını Beşiktaş'ı da etkiledi. Siyah-beyazlılar, resmi internet sitesinden açıklama yaptı. 8 kişinin kovid-19 a yakalandığını duyurdu.

ulusal.com.tr

# beşiktaş # kasımpaşa # Türkiye Futbol Federasyonu # Erzurumspor