'Siyasi cinayet' tartışması sürüyor: Akşener Bakan Soylu'yu hedef aldı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Siyasi cinayetler” tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemde kendisine zehirli su verilmek istendiği iddiasının gündeme getirildiğini hatırlatan Akşener, “böyle şeyler olabiliyor” dedi. Akşener, Türkiye'nin Suriye’deki PKK uzantılarına karşı yeni operasyon hazırlığını ise “bipolar bir dış politika” olarak niteledi.

'Siyasi cinayet' tartışması sürüyor: Akşener Bakan Soylu'yu hedef aldı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.

Görüşme sonrası Akşener ve Erbakan, kameraların karşısına geçti. Gazetecilerin gündeminde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “siyasi cinayetler” tartışması vardı. Akşener, Başbakanlık yaptığı dönemde Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast iddialarının gündeme getirildiğini hatırlattı; “böyle şeyler olabiliyor” dedi:

- Ben hatırlıyorum, sayın Erdoğan başbakan iken suyunun zehirli olduğu iddiaları ortaya saçılmıştı. Aman bir şey olmasın diye çok üzülmüştük. Mesela o zehirleme iddiasında olanların kim olduğunu, kim olmadığını hiç öğrenemedik. Demek ki bu tür işler oluyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Akşener, bu duyumların ciddiye alınmasının yolu kendisine bu bilgilerin, kaynağının sorulmasından geçer“ dedi. İyi Parti Genel Başkanı "Bu bir FETÖ taktiğidir” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi:

- Sayın Kılıçdaroğlu bu ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanı, dolayısıyla kendisine böyle duyumlar ciddiye alınacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylaşmıştır. Dolayısıyla bu duyumların ciddiye alınmasının yolu kendisine bu bilgilerin, kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan cumhuriyet savcılarıdır. 'FETÖ taktiği' diyerek hafifletmeye gayret etmek bir içişleri Bakanı'na yakışmaz

Bakan Soylu’nun, ele geçirilen PKK talimatnamesiyle ilgili açıklamaları da heefindeydi Akşener'in. PKK'nın yazılı belge kullanmayacağını iddia etti:

-İçişleri Bakanı’nın böyle bir istihbaratı ifşa etmesi ayrı bir soru işaretidir. İstihbarat bilgileri açıklanmaz, gereği yapılır. Türkiye’de ciddi bir devlet krizi olduğuna inanıyorum.

Basın toplantısında, Türkiye’nin Suriye’deki PKK uzantılarına yönelik yeni operasyon ihtimali de gündeme geldi. İyi Parti Lideri Meral Akşener, Hükümeti, Suriye’de “bipolar bir dış politika” yürütmekle suçladı:

- Bipolar bir dış politika, Türkiye’yi sadece Suriye’de değil her yerde bu duruma getirdi. Erdoğan’a küçük tavsiyem olsun: ne zaman birine ‘dostum’ diyorsa düşman oluyor; bu konuda daha dikkatli olmasını öneririm.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da operasyon ihtimaliyle ilgili olarak “Suriye’de silahların bir önce susması lazım” dedi:

- Burada adeta bir bataklığın içine girildi. Namaz kılacağız derken Kilis'te abdest bile alamayacak noktaya geliyoruz. Bu noktadan sonra artık bir an evvel silahların çevrede susması, bütün kesimlerin bir arada masaya oturarak Suriye'nin üniter yapısının korunacağı şekilde bir çözümün ortaya konulması son derece önemli. Türkiye açısından, Suriye halkı açısından, bölge ülkeleri açısından zarar ve felaket tablosu karşımıza çıkıyor.

# fetö # pkk # İyi Parti # terör # açıklaması # fatih erbakan # siyasi cinayetler # siyasi cinayetler iddiası # siyasi cinayet # Yeniden Refah Partisi # siyasal cinayetler # siyasi cinayet nedir # türkiyede siyasi cinayetler # siyasi cinayetler olabilir # siyasi cinayetler soruşturması # meral akşener süleyman soylu