Hizmet ihracatçısına destek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hizmet İhracatçıları Birliği üyeleriyle video konferans yöntemiyle görüştü. Destekleme için bu yıl ayrılan 500 milyon liralık bütçenin büyük bir bölümünün salgın nedeniyle kullanılamadığını belirtti. Pekcan, yıl sonuna kadar bu bütçeyi kullandırmak üzere hazır olduklarını söyledi.

Hizmet ihracatçısına destek

Hizmet sektöründe net ihracatçı pozisyonunda olan ülkemiz, uluslararası alanda sağlam konumda... Sektörün daha büyük hedeflerini desteklemek için ayrılan bütçe salgın nedeniyle kullanılamadı. Şimdi o destekler hizmet ihracatçısını bekliyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hizmet İhracatçıları Birliği üyeleriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Bakan Pekcan, 2020 bütçesine hizmet ihracatçılarının kullanımı için 500 milyon lira kaynak koyduklarını belirtti. Yurt dışı faaliyetleri ne kadar artarsa sağlanacak desteklerin de bu oranda yükseleceğini söyledi.

Salgınla birlikte e-ticarete talebin arttığını vurgulayan Pekcan, bu ay sonu itibariyle Türkiye'de ilk kez elektronik ticaret istatistiklerini yayınlayacaklarını duyurdu. Türk hizmet sektörlerinin kalitesinin dünya çapında kanıtlandığını söyledi. Sağlık hizmetlerinin önümüzdeki dönemde öne çıkacağını belirtti.

Bakan Pekcan, hizmet ihracatçılarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

ulusal.com.tr

# Ruhsar Pekcan