Sincar ve Karaçok harekatında 20 savaş uçağı 39 ayrı hedefi tam isabetle vurdu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Sincar ve Karaçok'taki terör hedeflerine yapılan operasyonların süreceği sinyalini verdi. Bu arada hava harekâtının ayrıntıları da ortaya çıktı. Hava Kuvvetlerine ait 20 savaş uçağı, 1 saat boyunca 39 ayrı terör hedefine 40 ton bomba yağdırdı. Belirlenen hedefler tam isabetle vuruldu.

Sincar ve Karaçok harekatında 20 savaş uçağı 39 ayrı hedefi tam isabetle vurdu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sincar ve Karaçok'taki terör hedeflerine düzenlediği hava harekâtları devam edecek mi?

ABD'nin kara gücüm dediği terör örgütüne yönelik operasyonla ilgili merak edilen açıklama Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan geldi.

Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümü töreninde Genelkurmay Başkanı Akar'la konuşan gazeteci Abdulkadir Selvi, o görüşmenin detaylarını paylaştı. Selvi, Akar'ın "Bu operasyon ön uyarı mıydı?" sorusuna "Önü arkası yok. Vurduk" yanıtını verdiğini belirtti.

"Önü arkası yok vurduk: Tehdit devam ettiği sürece operasyonlar da sürecek. Durum değerlendirmesi yapılıyor. Duruma göre karar verilecek. Önemli olan ülkemizin güvenliği, milletimizin bütünlüğü. Millî güvenlik her şeyden önce gelir. Önemli olan devlette birlik, beraberlik ve uyumdur."

PKK/ YPG'nin Irak'taki yeni Kandil'i olan Sincar Dağı ile Suriye'deki Karaçok Dağı bölgesine yapılan hava harekâtının ayrıntıları da ortaya çıktı.

Operasyona Malatya'da konuşlu F-4 2020 Terminatör'lerden oluşan 171'nci Korsan filo ile Diyarbakır'da konuşlu F-16'lardan oluşan 181'nci Pars pilotları katıldı. 1 saatten fazla süren hava harekâtında 20 savaş uçağına tanker uçakları da destek verdi. ABD himayesindeki terör hedeflerine 40 ton bomba yağdırıldı.

Gece karanlığında alçak irtifada uçan Pars filo pilotları, LANTIRN sistemi ile hedefleri tam isabetle vurdu. Gece için alçak irtifa seyrüsefer ve hedefleme kızılötesi ışını olarak adlandırılan LANTIRN sistemine sisteme sahip uçaklar, radarlara yakalanmayacak kadar alçak irtifada operasyon yapabiliyor.

Sincar'da 20, Karaçok'ta 19 hedefin yerle bir edildiği operasyonda 70 PKK/YPG'li öldürüldü. Bu zamana kadar PKK'nın kendini güvende hissettiği ve hiç vurulmayan teröristlere ait barınma alanları, haberleşme sistemleri ve cephanelik ve karargâhlar imha edildi.

Karaçok, teröristlerin Irak'tan Suriye'ye geçişlerde aktif olarak kullandığı bir nokta. Yılbaşından buyana 800'den fazla PKK'lı buradan Sincar'a gidip geldi. Ankara'da düzenlenen Merasim Sokak ve Kızılay saldırıları da PKK yönetimince Karaçok'ta planlanmıştı. İzmir, İstanbul, Van ve Elazığ'daki terör saldırılarının emirlerini ise Sincar'dan verilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # genelkurmay # Sincar # karaçok