Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İhanet etmiştir

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İhanet etmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen "Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı"na katıldı.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerini eleştirdi. Erdoğan, ""Ana muhalefet partisi kendisine bir çeki düzen vermeli. Milletten yana mısın, terörden yana mısın? Ana muhalefetin başındaki zatın dün ettiği söz ciddi bir denge problemine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu sözlerle içinde yer aldığı meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiştir" şeklinde konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"ANAMUHALEFETİN BAŞINDAKİ İHANET ETMİŞ DEMEKTİR"

"Anamuhalefetin başındaki zatın dün ettiği bir söz daha var ki, gerçekten çok ciddi bir denge problemini işaret ediyor. 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptılar?"

"Önemli olan ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olan neyse onu yapmaktır. Başka teklifi olan varsa buyursun getirsin, biz onun da konuşmasından, tartışılmasından memnuniyet duyarız. Kan ticaretine soyunanlar, hiç boşuna heveslenmesinler, Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz, bunu böyle bilsinler."

"BU ŞAHIS DAHA ÖNCE SİYASI SAPIKLIK EMARELERİ GÖSTERMİŞTİ"

"Her türlü sorunlu işe adeta ben, bu zatın balıklama atladığını görüyorum. Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. Bu işler böyledir. Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz. CHP gibi bir siyasi partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını esefle karşılıyorum."

"MADEM DÜRÜSTSÜN GİT İFADE VER"

"Bak kasetle devraldığın genel başkanlığı, söylediğin yalanlar sebebiyle şu anda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün, niye gidip ifadeyi vermiyorsun? Git, ver ifadeyi. Dürüstsen, dürüstlüğünü görelim. Niye vermiyorsun? Oturduğun yerden iftira atmaya devam ederek, şahsımı hedef alan alıştığımız yalanlarına yine niye devam ediyorsun? Biliyor ki, o gün gidip orada ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak, bunu görüyor. Çünkü olmayan bir şeyi söylemenin bir anlamı olabilir mi?"

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün TOBB Genel Kurulu'nda “Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek, bir kişi konuşacak ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak, bir kişi konuşacak istediği adam hapse gelecek. Neymiş, böyle bir başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” demişti.

ulusalkanal.com.tr

# kan # erdoğan # kemal kılıçdaroğlu # ihanet