Beyrut'taki çatışmalarda ölü sayısı 7'ye yükseldi

Lübnan’da Hizbullah ve Emel Hareketi'ni hedef alan saldırıda ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Beyrut’ta saldırı sonrası başlayan çatışmalar yaklaşık 5 saat sürdü, kentte durum Lübnan ordusunca kontrol altına alındı. Saldırıyla ilgili 9 kişi yakalanırken, ülkede 1 günlük yas ilan edildi.

Beyrut'taki çatışmalarda ölü sayısı 7'ye yükseldi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Şii Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerinin üzerine ateş açılması sonucu çıkan olaylarda ölü sayısı 7'ye yükseldi.

Beyrut’ta hayatını kaybedenler için bir günlük yas ilan edilirken, silahlı saldırıyla ilgili biri Suriye uyruklu 9 kişi gözaltına alındı.

Lübnan Ordu birliklerinin, bir süre daha çatışmanın yaşandığı bölgede konuşlu kalacağı açıklandı. Üzerinde silah taşıyanlara müsamaha gösterilmeyeceği uyarısı yapıldı.

Beyrut Limanı patlamasıyla ilgili soruşturmayı yürüten hakimin görevden alınması talebiyle yürüyüş yapan Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin üzerine, roket atar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı.

Beyrut'ta yaşananları Ulusal Kanal yayınında değerlendiren Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yuva, Lübnan'da artan gerginliğin bölgeden bağımsız yorumlanamayacağını söyledi, ABD ve İsrail'i işaret etti.

# ordu # saldırı # çatışma # lübnan # hizbullah # beyrut # Emel Hareketi