Merkez Bankası'ndan Kripto Varlıklar Raporu: İşte raporun ayrıntıları

Merkez Bankası'nın Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'na sunduğu ''Kripto Varlıklar Raporu'nun'' yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Rapora göre, Türkiye'de kripto para varlık temin etmek amacıyla diğer yöntemlerin yanı sıra ATM'ler de var. 9'unun İstanbul'da birinin ise İzmir'de olduğu belirtilen ATM'lerdeki işlemlere ilişkin inceleme başlatıldı.

Merkez Bankası'ndan Kripto Varlıklar Raporu: İşte raporun ayrıntıları

Merkez Bankası'nın ''Kripto Varlıklar Raporu'nun'' yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'na sunulan raporda Türkiye’de kripto para edinimi, kullanımı ve satışına ilişkin dikkat çeken tespitler yer aldı.

Raporda, yerli ve yabancı 40 kripto varlık satış platformunun dışında ATM ve kripto para bürolarından da alım satım yapıldığı belirtildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Türkiye'de 10 tane kripto para ATM'si var. Normal ATM'ler gibi bankalar değil çeşitli üçüncü taraf şirketler tarafın işletildiği ifade edildi.

ATM'lerin 9'unun İstanbul, birinin ise İzmir'de olduğu kaydedildi.

Raporda, 6493 sayılı Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında ATM’lerde yapılan işlemlere ilişkin için inceleme başlatıldığı açıklandı.

Milletvekillerinin değerlendirmesine sunulan raporda, günlük yatırma ve çekme limitinin 1 milyon lira, aylık ise 5 milyon lira olduğu aktarıldı.

Kripto varlıklar üzerinden suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı başta olmak üzere yasadışı faaliyetlerin yapılması amacıyla da kullanıldığını raporda not edildi.

# Para # türkiye # türk # milletvekili # piyasa # Merkez Bankası # Kripto para # ATM # elektronik para