Cefa çiftçide sefa başkasında: Tarlada 2 lira, şehirde 14 lira

Tarımda üretim maliyeti giderek artıyor. Ürünlerin fiyatları ise ya yerinde sayıyor ya da düşüyor. Ürettiği domatesini 2 liradan satan üretici, büyükşehirlerin pazarlarında domatesinin 14 liralara kadar satıldığını görünce isyan ediyor. Başta domates üreticisi olmak üzere Antalya’nın Demre ilçesinde çiftçiler, duruma tepki gösteriyor, emeğinin karşılığını istiyor.

Cefa çiftçide sefa başkasında: Tarlada 2 lira, şehirde 14 lira

Türk çiftçisi tüm zorluklara rağmen üretiyor. Ancak bin bir zahmetle ürettiği ürününden kazanç elde edemiyor.

Antalya'nın yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Demre’de çiftçiler dertli. En çok da domatesüreticisi. Günden güne artan üretim maliyetlerine karşılık ürün fiyatları yerinde sayıyor. Hatta yıllar öncesinin seviyesine kadar düşüyor.

Üreticiler, 2 liradan sattıkları domatesin büyükşehirlerin pazarlarında 14 liralara kadar satılmasına tepki gösteriyor. Üstelik bu durum sadece domateste değil, tüm sebze ve meyvede yaşanıyor.

Domates ihracatında Rusya'nın 50 bin ton yeni ihracat kotası kısa sürede yürürlüğe girecek. Kotanın tamamen kaldırılması için de görüşmeler sürüyor. Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, ihracatın önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istediklerini vurguladı

Girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyleyen Oğuz, ürünlerin ve üretimin değer görmesini istedi.

# rusya # üretici # çiftçi # domates # meyve # ziraat # sebze