Akit 09:05'te Atatürk'e saldırdı!

Yeni Akit, 09.05'te yayınladığı ve Atatürk'ün fotoğrafını kullandığı haberinde "Onu sevmeye mecbur muyuz?" başlığı attı. Gelen tepkiler üzerine haberin başlığını "Mısıroğlu'nun Mustafa Kemal'i sevmeyle ilgili sözleri" olarak değiştirdi

Akit 09:05'te Atatürk'e saldırdı!

Yeni Akit, 09.05'te yayınladığı ve Atatürk'ün fotoğrafını kullandığı haberinde "Onu sevmeye mecbur muyuz?" başlığı attı. Gelen tepkiler üzerine haberin başlığını "Mısıroğlu'nun MustafaKemal'i sevmeyle ilgili sözleri" olarak değiştirdi

Yeni Akit'in Atatürk düşmanlığı bu 10 Kasım'da da kendisini gösterdi. İnternet sitesinin manşetinde Atatürk'ün fotoğrafını kullanan Yeni Akit, başlık olarak da "Onu sevmeye mecbur muyuz?" dedi.

Haberde ise A Haber'de program yapan Atatürk düşmanı yazar Kadir Mısıroğlu'nun röportaj videosu yer aldı. Kadir Mısıroğlu videoda, "Buda'nın heykelinden fazla Mustafa Kemal'in heykeli var. Bu ne menem şeydir? Hangi kahramanın ölüm gününde bütün bir milleti sokakta durduruyorlar. Bu insan haklarına aykırı değil mi? Ben Mustafa Kemal'i sevmeye mecbur muyum?" dedi.

Yeni Akit'in haber metninde ise "Hayatını Kemalizm'in tahrifatlarıyla mücadeleye adayan Usta tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun Mustafa Kemal hakkındaki sözleri bugün tekrar hatırlanırken, sosyal medyanın da en çok konuşulanları arasında yer aldı" ifadeleri yer aldı.

HABERİ DEĞİŞTİRDİLER

Habere gelen tepkiler üzerine site haberin başlığını değiştirdi. Site habere, "Mısıroğlu'nun Mustafa Kemal'i sevmeyle ilgili sözleri" başlığını attı.

# 10 kasım # atatürk # yeni akit # Mustafa # saldırı # kemal # kadir mısıroğlu