Biden yangınları ile mücadele sürüyor

PKK'nın çıkardığı Biden yangınlarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve polis ekipleri de kararlı mücadelesini sürdürüyor. TSK, 400’den fazla Mehmetçik ile Jandarma da 2 binden fazla personelle söndürme çalışmalarına katılıyor. TOMA’lar da alevlere müdahale ediyor.

Biden yangınları ile mücadele sürüyor

Her olayda milletinin yanında olan güvenlik güçleri bu kez de yangınlarla mücadele için görev başında.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek vermeyi sürdürdüğünü duyurdu.

Bakanlık, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 400’den fazla Mehmetçik’in bölgede olduğu bildirildi. 3 İHA, 4 helikopter, 2 çıkarma gemisi, 50’den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinesiyle ekibin görev yatığı açıklandı.

Bakanlık, TSK’nın verilecek her türlü ilave göreve hazır olduğunu belirtti.

Mehmetçik gibi jandarma personeli de yangın bölgesinde. Jandarma Genel Komutanlığı’nın tıvtter hesabından açıklama yapıldı. “Yangınlara müdahale ve vatandaşlarımıza yardım çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Jandarma tarafından şu ana kadar Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli’ye toplam 2.310 personel, 317 araç ve 4 helikopter görevlendirildi.

Bu görüntüler de polis ekiplerinin müdahalesinden.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Antalya ve Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla TOMA aracı sevk etti.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer illerden Antalya ve Muğla'ya 112 TOMA gönderildi.

Araçlar her iki ildeki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek veriyor.

# mehmetçik # Türk Silahlı Kuvvetleri # pkk # tsk # antalya # ısparta # muğla # Milli Savunma Bakanlığı # denizli # orman yangınları # jandarma # yangınlar # toma