Prof. Dr. Doğan Perinçek Malatya depremini değerlendirdi

Malatya bir hafta içinde ikinci bir depremle sarsıldı. Pütürge merkezli 5,2 büyüklüğündeki sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı yaşanmazken, Pütürge’deki bazı köylerde maddi hasar oluştu. Kentte 4 gün arayla yaşanan depremler, endişe yarattı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, bölgede yer hareketliliğin sürdüğünü belirtti. Adıyaman ve çevresine dikkat çekti.

Prof. Dr. Doğan Perinçek Malatya depremini değerlendirdi

Malatya, şiddetli bir depremle sarsıldı. Kentte, saat 12.37’de merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sarsıntı, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Siirt, Batman ve Kahramanmaraş’ta da hissedildi.

Depremde can kaybı olmazken, vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Çok sayıda vatandaş, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Jandarma ve AFAD ekipleri, Malatya genelinde hasar tespit çalışması başlattı. Valilik, kent genelinde ciddi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı.

Ulusal Kanal canlı yayınına katılan Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi, kentteki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Malatya, 31 Temmuz’da da 4 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmıştı. Bölgede son dönemde art arda yaşanan depremler endişe yarattı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, 5,2’lik depremin, Temmuz ayında Elazığ’da meydana gelen depremin artçısı olduğunu söyledi. Bölgede hareketliliğin sürdüğünü vurguladı.

Depremin Doğu Anadolu fayı üzerinde gerçekleştiğini belirten Perinçek, Adıyaman ve çevresi için uyarıda bulundu.

ulusal.com.tr

# malatya deprem # Prof. Dr. Doğan Perinçek