İzmir Atatürk Lisesi'nden ''En anlamlı tören''

İzmir Atatürk Lisesi'nden ''En anlamlı tören''

İzmir Atatürk Lisesi, Çanakkale Zaferi'nin kazanılması esnasında iki dönem mezun verememişti çünkü öğrencileriyle ve öğretmenleriyle topluca savaşa katılıp şehit düşmüşlerdi.Mezunlar Derneği, Eğitim Vakfı ve Okul Yönetimi'nin işbirliği ile okul arşivinde 2006 yılında araştırma başlatılarak şehitlerin kimlikleri tek tek tespit edilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden okul adına İstiklal Madalyası talep edilmişti. Bu talebin dikkate alınmasıyla bir anda Türkiye'nin gündemine oturan İzmir'in gururu Atatürk Lisesi, Çanakkale Zaferi'nin 100.yılında tüm Çanakkale şehitleri için çok anlamlı bir anma töreni düzenledi.

Çanakkale Şehitleri'ni Anma Töreni Okul Müdürü Hasan Basri Karaoğlu'nun talimatı doğrultusunda Okul Aile Birliği'nin de desteğiyle İzmir Atatürk Lisesi'nin efsanevi müzik öğretmeni Oya Erkal'ın organizasyonu ve yönetiminde; Tiyatro Eğitmeni Burak Özbaykuş, Müzik Öğretmeni Pınar Gürer ve diğer öğretmenlerin de katkılarıyla İzmir Atatürk Lisesi'nin her alanda harikalar yaratan öğrencilerinin derslerden arta kalan zamanlardaki özverili çalışmalarıyla organize edildi.

Sonuç,muhteşemdi. Davetlilerin tüyleri diken diken olarak izledikleri anma töreninde gözyaşları sel oldu. Konak Kaymakamı Ahmet Önal, “İzlediğim en anlamlı törendi.” diyerek görev alan öğrenci ve öğretmenlere “başarı belgesi” verilmesi talimatı verdi.

Son olarak 14 Şubat'ta Liselerarası Müzik Yarışması'nda Müzik Öğretmenleri Oya Erkal ve Pınar Gürer yönetimindeki öğrencileriyle Birincilik Ödülü kazanan İzmir Atatürk Lisesi hem başarılarına bir yenisini daha ekledi hem de adını gururla taşıdığı Mustafa Kemal'in Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerlerinin hatırasını kalplerimize tekrar tekrar kazıdı.

Büyük beğeni neticesinde öğretmenler,öğrenciler,mezunlar ve velilerden gelen yoğun istek üzerine okul Müdürü Hasan Basri Karaoğlu, Çanakkale Şehitleri'ni Anma Töreni'nin 25 Mart Çarşamba Saat 10.30'da İzmir Atatürk Lisesi konferans salonunda tekrarlanacağını belirterek; ”Tüm vatandaşlarımız törene davetlidir.” dedi.

Dr. Taner Akman

ulusalkanal.com.tr

# İzmir Atatürk Lisesi # Çanakkale anması