İngiltere Londra'daki terör saldırısını IŞİD üstlendi, ölü sayısı 7'ye yükseldi

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen saldırıyı, terör örgütü IŞİD üstlendi. İngiliz makamları örgüt adı açıklamadı, ancak İngiltere doğumlu saldırganın MI5 tarafından izlendiği ve daha önce radikallik nedeniyle ifade verdiği belirtildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı da 7'ye yükseldi. Bu arada AFP'nin haberine göre, İngiliz polisi, saldırganın adının Khalid Masood ve 52 yaşında olduğunu açıkladı

İngiltere Londra'daki terör saldırısını IŞİD üstlendi, ölü sayısı 7'ye yükseldi

İngiltere parlamentosu önünde 6 kişiyi öldüren 40 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın İngiliz Gizli Servisi takibinde olduğu ortaya çıktı. Bu çarpıcı bilgiyi Başbakan Theresa May açıkladı; "Saldırgan İngiltere doğumlu ve MI5 tarafından izleniyordu" dedi. May, saldırganın daha önce radikallik nedeniyle ifade verdiğini söyledi.

Saldrganın örgüt bağı açıklanmadı ancak İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon da, saldırganın "İslami terör"le ilişkili olduğunu belirtti.

"İslami Terör" açıklamasından kısa süre sonra terör örgütü IŞİD saldırıyı üstlendi. Ancak İngiltere makamları ne saldırganın adını ne de örgüt bağlantısını açıkladı.

Saldırgan, önce aracını yayaların üzerine sürdü, araç köprünün parmaklıklarına çarpıp durunca araçtan inerek elindeki bıçakla polis memuruna saldırdı. Polis memuru Keith Palmer ile 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan da öldürüldü. Saldırıda 40 kişi de yaralandı.

Polis, saldırı ile ilgili olarak Birmingham, Londra ve ülkenin diğer yerlerinde çeşitli adreslere baskın yaparak 8 kişiyi gözaltına aldı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Bu arada AFP'nin haberine göre, İngiliz polisi, saldırganın adının Khalid Masood ve 52 yaşında olduğunu açıkladı

ulusalkanal.com.tr

# ingiltere # saldırgan # may