Türkmen köyü IŞİD'e direniyor

IŞİD terör örgütünün ablukaya aldığı Ömerli kenti, iki aydır direniyor. Türkmenlerin yaşadığı Ömerli'de şehrin savunmasını üstlenen milisler IŞİD terörüne karşı Irak Merkezi Yönetimi'nden daha fazla silah istiyor.

Türkmen köyü IŞİD'e direniyor

IŞİD'in Irak'ta hedef aldığı yerleşim birimlerinden birisi olan Türkmen Ömerli kenti iki aydır tek başına savaşıyor. Türkmenler, 20 bin kişinin yaşadığı kenti, elektrik ve su yokluğuna rağmen savunuyor.

Ömerli Tuzhurmatu'nun güneyinde, Tıkrit'in doğusunda yer alan alıyor. Bir Türkmen kenti olan Ömerli, 2 aydır Irak-Şam İslam Devleti'nin kuşatması altında.

Ömerli'nin etrafındaki 34 köy ise IŞİD'in denetimi altına girmiş durumda. Kentin savunmasını gönüllü milisler yapıyor. Kentte, 400 civarında eğitilmiş Türkmen milis kuvveti, birkaç yüz kadar da Bedir Tugayları'na mensup milis bulunuyor.

Ömerli ilk kez 10 Haziran'da saldırıya uğradı. Sonraki 8 gün içerisinde Ömerli'nin etrafı IŞİD militanları tarafından tamamen kuşatıldı. Civar köyler IŞİD denetimine girdi. Kent Konseyi Üyesi Şukur Abdullah Zeynel Abidin, Ömerli'deki gönüllüler, yerel polis kuvveti ve milislerin yardımıyla IŞİD'i püskürttüklerini açıkladı.

Zeynel Abidin, Bağdat hükümetinden daha fazla silah istiyor. Ömerli'ye, Bölgesel Kürt Yönetimi'nden destek gelmiyor. Irak Merkezi Yönetimi'nden de bölgeye bu güne kadar istenildiği düzeyde yardım gelmedi.

ulusalkanal.com.tr

Fotoğraflar: Hürriyet

# Türkmen # ışid # AFP