Türkiye'den Almanya'ya 'Adil Öksüz' notası

Dışişleri Bakanlığı, Adil Öksüz için Almanya'ya nota verdi. NOTA'nın Berlin Büyükelçili aracılığıyla Alman hükümetine iletildiği öğrenildi. Notada, Öksüz’ün Almanya’nın farklı kentlerinde görüldüğüne ilişkin haberler hatırlatıldı, bu konuda Alman makamlarının bilgisi olup olmadığı soruldu. Haberlere yansıyan iddiaların araştırılması istendi.

Türkiye'den Almanya'ya 'Adil Öksüz' notası

Dışişleri Bakanlığı, FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz için Almanya'ya nota verdi.

Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Alman Dışişleri Bakanlığı'na iletilen NOTA'da Öksüz’ün Almanya’nın farklı kentlerinde görüldüğüne ilişkin basına yansıyan haberler hatırlatıldı.

Bu konuda Alman makamlarının bilgisi olup olmadığı soruldu ve haberlere yansıyan iddiaların araştırılması istendi.

Öksüz'ün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğuna işaret edilen notada, firari sanığın Almanya’da bulunduğunun tespit edilmesi durumunda yakalanarak Türkiye'ye iadesi talep edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna, hatta nerede yaşadığına dair bazı haberler çıkmaya başladı. Biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Almanya'ya resmi olarak bir nota verdik. Bu kişinin varsa, Almanya'da tespit edilmesi ve bir an evvel tutuklanarak Türkiye'ye iade edilmesini istedik." dedi.

Geçen hafta Türk basınında çıkan haberlerde, Almanya'daki Türk vatandaşlarının Adil Öksüz'ü Frankfurt ve Ulm kentlerinde gördükleri, Öksüz'e Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde geçici oturum verildiği iddia edilmişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Öksüz'ün ülkede bulunduğuna dair ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını ifade etmiş ancak bu açıkalamar Türkiye'nin tatmin etmemişti.

ulusal.com.tr

# türkiye # almanya # nota # adil öksüz