Son dakika haberleri... Meral Akşener'den FETÖ açıklaması ve Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu'na destek

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fethullah Gülen ziyaretini anlattı. Akşener, İçişleri Bakanı'yken Gülen'in yanına gittiğini ifade etti. Akşener ziyareti Meclis Başkanvekili MHP'li Celal Adan’ın organize ettiğini söyledi

Hakkındaki FETÖ soruşturmasıyla ilgili konuştu, FETÖ elebaşı Fethullan Gülen ile görüşmesini anlattı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet gazetesine röportaj verdi.

"CELAL ADAN ORGANİZE ETTİ"

"Ankara’daki Türkçe Olimpiyatları’na MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı görevlendirildi. Daha önce de söylediğim gibi ben hayatımda Fetullah Gülen’i İçişleri Bakanı iken dönemin DYP İstanbul İl Başkanı ve şimdinin TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın organizasyonu ile dönemin valisi ve emniyet müdürü ile birlikte Altunizade’deki evde gördüm. Türkçe Olimpiyatları'ndaki konuşmada ise Türkiye’ye geldiklerinde kendilerini yabancı hissetmediklerini anlatmışım."

Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gülen ile arasının iyi olmadığını da söyledi.

ERDOĞAN-GÜLEN YORUMU

"Ben, Tayyip Bey ile o dönemin Fethullah Gülen’i ve sonrasında bu dönemin FETÖ’sü arasında şeyh mürit ilişkisi olmadığını biliyorum. Tayyip Bey hiç de hoşlanmazdı. Peki sayın Erdoğan kim seni bu masaya oturttu? Kulağına kim ne fısıldadı da sevmediğin insanlarla masaya oturdunuz."

Meral Akşener, yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül hakında da değerlendirme yaptı.

"TEKÇİLİKTEN YORULDUK"

"Sayın Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı partilere içtenlikle başarılar diliyorum. Çeşitliliğe ihtiyacımız var. Tekçilikten yorulduk bıktık."

ulusal.com.tr

# fetö # abdullah gül # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # Yeni Parti # meral akşener