Türk genci kayıp!

Abidin Baran, okumak için Amerika'nın Ohio eyaletindeki Columbus Üniversitesi’ne gitti. Ancak Abidin Baran, 3 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Baran ailesi, çocuklarının bulunması için yardım bekliyor.

Okumak için Amerika'ya gitti. Bir anda ortadan kayboldu.

Kırşehir doğumlu Abidin Baran, ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünde okuyordu. Eğitimine Amerika'da devam etmek için Ohio eyaletindeki Columbus Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı. Baba Karaca Baran ve Anne Zülbiye Baran, banka hesabı aracılığıyla Abidin Baran'a para gönderiyordu.

Milliyet'in haberine göre; Abidin Baran bir süre önce ailesini aradı ve hesabına 10 bin Dolar yatırılmasını istedi. Ancak aile hesaba 4 bin Dolar yatırabildi. Abidin Baran son telefon konuşmasında 4 bin Dolar para yatırıldığını duyunca "eyvah yandım ben" dedi. Bu, Abidin Baran ve ailesi arasındaki son telefon konuşması oldu. Ailesi bir daha ondan haber alamadı.

Karaca ve Zülbiye Baran, oğulları için Meclis'in devreye girmesini istedi. Meclis'e yazılan dilekçede Columbus Üniversitesi’nde öğretmen olarak görev yapan Thomas C.P.’nin bilgisine başvurulması talep edildi.

Dilekçe işleme alındı. Dışişleri Bakanlığı, Baran'ın bulunması için Amerikan makamlarının çalışma yürüttüğünü ancak henüz bir sonuç alınamadığını bildirdi.

Endişeli aile, şimdi umutla Abidin'den gelecek haberi bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # Ohio