Naci Bostancı: HDP'nin yürüttüğü siyaset böyledi

"Her türlü kardeşlik onlar için öldürücüdür. Çünkü bir etnik kimliği ihya etme üzerine siyaset yapıyorsanız kardeşlik ve benzerliği reddedersiniz... HDP'nin yürüttüğü siyaset böyledir"

Naci Bostancı: HDP'nin yürüttüğü siyaset böyledi

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın açıklamalarına ilişkin, "Her türlü kardeşlik onlar için öldürücüdür. Çünkü bir etnik kimliği ihya etme üzerine siyaset yapıyorsanız kardeşlik ve benzerliği reddedersiniz... HDP'nin yürüttüğü siyaset böyledir." değerlendirmesini yaptı.

Bostancı, Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Göksel Bozkurt ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla ve "HDP'de yaşanan ırkçılık tartışmalarıyla" ilgili soruyu yanıtlayan Bostancı, "Hasip Kaplan'ın yaklaşımının HDP'nin harem dünyasındaki diline çok tekabül ettiği kanaatindeyim. Onda bir çelişki yok. Buradaki 'ayıptır, söylenmez, yanlış söyledi' laflarının, toplam söylem içerisinde çok da anlamlı olmadığını görürsünüz." dedi.

HDP'nin "halkların kardeşliği, Türkiye'de herkesle ilgiliyiz, Türkiye partisiyiz" derken, bunları pratiğe yansıtan bir dili olmadığını, bunun, kendi tanımladığı bir Kürt etnik kimliği çerçevesinde siyaset yürüttüğü gerçeğini değiştirmeyeceğini belirten Bostancı, şöyle devam etti:

"O yüzden Hasip Kaplan'ın lafını ben tuhaf bulmuyorum. Aksine HDP'nin mahrem fantezisini ifade eden bir laftır. Tabii bu dramatiktir. Yürütülen siyasetin, etnik kimliği nasıl bir hapishaneye dönüştürdüğünün ifadesidir. 'Türk-Kürt kardeşliği, et-tırnak, bin yıllık kardeşlik' denildiğinde rahatsız olan çevreler, aslında çok temelde, bu etnik kimlikçi bir tasavvurla davranmaları nedeniyle rahatsızdırlar. Onu başka türlü anlamlandırıyorlar ama gerçekte etnik temelli bir perspektife sahip oldukları için bütün dili, hikayesi, siyaset iddiaları bu çerçevede şekillendiği için rahatsızlar. Her türlü kardeşlik onlar için öldürücüdür. Çünkü bir etnik kimliği ihya etme üzerine siyaset yapıyorsanız kardeşlik ve benzerliği reddedersiniz... HDP'nin yürüttüğü siyaset böyledir."

# hasip kaplan # 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü