Mucize Kurtuluşlar: Ekipler kabus dolu gecede depremzedelerin umudu oldu

İzmir'deki depremde mucize kurtuluşlara da şahitlik ettik. Enkaz altından 17 saat sonra kurtarılanlar da vardı. Kısa sürede ulaşılanlar da. Ancak o an yaşadıkları korku tarif edilemezdi. Herkesin gözü yıkılan binalara çevrilmişken iyi haberler peş peşe geldi. Ekipler kabus dolu gecede depremzedelerin umudu oldu...

Mucize Kurtuluşlar: Ekipler kabus dolu gecede depremzedelerin umudu oldu

İzmir 6,9 büyüklüyündeki depremle sallandı. Her şey 15 saniyede oldu. O anlarda büyük panik yaşandı. Asıl korku ise sonrasındaydı. Göçük altında onlarca kişi vardı. Hepsi kurtarılmayı bekledi. Kimi 10 saat kimi 20 saat...

Depremin ilk şoku atlatıldıktan sonra herkesin gözü enkazlara çevrildi. Yıkılan binalarda zamana karşı yarış başladı. Herkesin umudu bir ses duyabilmekti.

Halk binalara ulaşan kurtarma ekiplerine destek verdi. Ekipler büyük özveriyle çalıştı. Beklenen iyi bir haberdi.

Binalar göçük altı kamera ile didik didik arandı.

Enkazlarda herkes canla başla çalışırken peş peşe kurtarma haberleri geldi. Arama kurtarma ekipleri, saatler sonra Doğanlar Apartmanı enkazındaki anne ve 4 çocuğuyla iletişime geçti.

Mucize kurtuluş ise depremden 17 saat sonra yaşandı. Rıza Bey Apartmanı enkazındaki İnci Okan ve Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki Hülya Özmet, yaralı olarak çıkarıldı. Enkazdan yürüyerek çıkan Hülya Özmet, hastaneye götürüldü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gece bölgeye gitti. Enkaz altındaki Buse Hasyılmaz ile konuştu. Buse, 9,5 saat sonra kurtarıldı.

Erol Subaşı ise kurtuluş hikayelerinde göçükten ilk çıkanlardan biri oldu. Erol Subaşı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Göçüklerde hayvanlar da vardı. Enkazın altında kalan kedi ekiplerin yoğun çabasıyla kurtarıldı.

# deprem # izmir deprem