Bakan Akar: ''Terör koridoru kurdurmadık, kurdurmayacağız''

Son 5 yılda sınır ötesi operasyonlarda etkisiz hale getirilen sayısı 33 bine yaklaştı. Rakamları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıkladı. Bölücü terörle sınır ötesinde mücadelede kararlılık mesajı veren Akar, tezkerenin süresinin neden 2 yıl olduğu eleştirilerine de yanıt verdi.

Bakan Akar: ''Terör koridoru kurdurmadık, kurdurmayacağız''

24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde 18 bin 641 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye'nin kuzeyiyle birlikte etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 32 bin 800 oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "bir terör koridoru hayalleri vardı, başlarına yıktık" dedi.

Bakan Akar, farklı isimlerle adlandırılsalar da YPG ile PKK'nın hiç bir farkının olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hulusi Akar, tezkerenin süresinin neden 2 yıl olduğu sorularına da yanıt verdi:

- Irak'ın, Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele yoğun şekilde devam ediyor. Bu yetkinin sürekli olarak uzatılması yerine bu şekilde verilmesi gayet anlaşılabilir. Bu tezkere ile bir önceki tezkere arasında da bir fark yok. Tatbikatlar var, eğitim var… Bu sürekli olan bir şey, bunun arkasında bir şey aramaya gerek yok.

# hulusi akar # pkk # suriye # operasyon # YPG # ırak # terörle mücadele # YPGPKK # tezkere # sınır ötesi operasyon # YPG PKK # Hulusi Akar terör # hulusi akar pkk