İstanbul'da terör operasyonu

Okmeydanı'nda sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. DHKP-C tarafından zorla tutulduğu iddia edilen 14 yaşındaki çocuğu kurtarmak için operasyon düzenlendi. Kurtarılan çocuk ailesine teslim edildi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul'da sabah saatlerinde terör örgütü DHKP-C'ye operasyon düzenlendi, 9 kişi gözaltına alındı.

DHKP-C'nin 14 yaşındaki bir çocuğu zorla tuttuğu yönünde alınan ihbar üzerine Emniyet harekete geçti. Ekipler, örgütün Okmeydanı'nda kaldığı yeri tespit etti.

Tespit edilen adres Okmeydanı'nda 3 katlı bir evdi. Karargâh olarak kullandığı belirtilen eve daha önce de defalarca baskın düzenlendiği öğrenildi.

TEM ekipleri evin etrafını kuşattı. Piyalepaşa Caddesi'nde kapısı güçlendirilmiş binanın 2. ve 3. katına itfaiye merdivenleri ile tırmanan özel harekât polisleri, camlardaki parmaklıkları hidrolik makaslarla keserek binaya girdi. Operasyonla 14 yaşındaki çocuk kurtarılırken, aralarında kadınlarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Kurtarılan çocuk operasyon boyunca dışarıda bekleyen annesine teslim edildi, ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

# rehine krizi