Erdoğan'a ''yalancı dedin'' davası: Aydınlık yazarı Güller'in 56 aya kadar hapsi isteniyor

Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller'e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yalancı diyemezsin davası açıldı. Erdoğan'ın Kabataş Saldırısı yalanını savunmasını eleştiren Güller'in 56 aya kadar hapsi istendi. Güller davayı Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Erdoğan'a ''yalancı dedin'' davası: Aydınlık yazarı Güller'in 56 aya kadar hapsi isteniyor

Aydınlık Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Güller kendisine açılan davayı bu sözlerle değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazteci Mehmet Ali Güller'e hakaret davası açtı.

Güller, 12 Mart tarihli yazısında, Tayyip Erdoğan'ın Haziran eylemleri döneminde Kabataş iftirasını sürekli gündeme getirmesini eleştirdi. Dava konusu ise oldukça çarpıcı "Cumhurbaşkanı'nın yalan söylediğini ima etmek." Bu gerekçeyle Güller'in 56 aya kadar hapsi istendi.

Ortaya çıkan görüntüleri hatırlatan Güller, "Kabataş'ta türbalı kadına saldırı iddiasının gerçek dışı olduğu kesi olarak anlaşıldı" dedi.

Güller, Cumhurbaşkanı'nın toplumu kutuplaştırmaması gerektiğini vurguladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün binlerce dakikalık görüntüleri tarayıp, yüzlerce kişinin ifadesini alarak hazırladığı raporda da Kabataş Saldırısı iddiasını gerçek dışı olduğu belirtilmişti.

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # davas # hapsi isteniyor