Erdoğan: Kürt sorunu yok...

Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya ulaştıracak TANAP hattının temel atma töreni yapıldı. Tören için Kars'a giden Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Cumhurbaşkanları önce Haydar Aliyev Meslek Lisesinin açılış törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 'Türkiye'de Kürt sorunu yok' sözlerini yineledi. 3 cumhurbaşkanı daha sonra TANAP'ın temel atma törenine katıldı.

Kars, tarihinin en önemli anlarından birine sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili Kars'ta bir araya geldi.

TANAP temel atma töreni için Kars'a giden 3 Cumhurbaşkanı, önce Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin açılış törenine katıldı.

Kurdele kesiminden önce kürsüye çıkıp konuşan Erdoğan, Kürt sorunu yok sözlerini yineledi.

Konuşmaların ardından okulun kurdelesini birlikte kesen 3 Cumhurbaşkanı, daha sonra Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın temel atma törenin yapılacağı alana geçti.

İlk söz hakkı Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili'ye verildi.

Daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kürsüye çıktı.

Daha sonra Erdoğan konuştu.

Konuşmaların ardından 3 Cumhurbaşkanı Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP'ın temel atma törenini yaptı.

1850 km uzunluğundaki TANAP 10 milyar dolara mal olacak. 16 milyar metreküpten başlamak üzere kademeli olarak 22 milyar metreküp sonrada 31 milyar metreküp'e çıkacak. TANAP'tan İlk gaz akışının 2018'de başlaması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanı erdoğan # kars # TANAP