CoviVac Türkiye'de üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam bağımlı, orta düzey ve ağır engelli vatandaşların aşılanmasının başladığını duyurdu. Ayrıca Türkiye'de 813 bin 400 öğretmen ve eğitim çalışanı aşılandı. Sputnik aşısından sonra güzel bir haber de CoviVac'tan geldi.

CoviVac Türkiye'de üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama sürecine yeni bir grubun daha eklendiğini duyurdu.

Bakan Koca, tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşların aşılanmasının başladığını açıkladı. "Bu güce güvenin" mesajıyla aşının önemine vurgu yaptı.

Bakan Koca 1 Haziran'da 50 yaş üzeri vatandaşların aşılama programına dahil edeceğini açıklamıştı.

Vatandaşlara, vaka sayılarını önemli ölçüde düşüren kısıtlamalara ve tedbirlere gösterdikleri uyum için teşekkür eden Koca, "Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek. Birlikte mücadele ederek başardık, birlikte mücadele ederek salgını sona erdireceğiz" mesajı verdi.

"Nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk" diyen Koca, aşı takviminin yaz aylarında hızlı bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

Faz çalışmaları devam eden üç aşı adayının biri insan deneylerinin son safhası Faz-3 aşamasına geldi. En kısa sürede bu aşı adayında Faz-3 çalışmalarına başlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Kovid-19 aşı uygulaması randevusuna, şu ana kadar toplam 813 bin 400 öğretmen ve eğitim personelinin dahil edildiğini bildirdi.

27 Mayıs 2021 itibarıyla Türkiye genelinde Kovid-19 aşı çalışmaları kapsamında toplamda aşı yapılan kişi sayısı 28 milyon 450 bin 845 oldu.

Öte yandan Rus aşısı CoviVac için mutabakat anlaşması imzalandı. Aşı bundan sonra Türkiye'de de üretilecek.

Türk İlaç, diğer ilaç üreticileriyle de ortaklıklar kurulmasında yardımcı olacak.

# türkiye # Kovid19 # Kovid19 aşısı # inaktif # Türk ilaç şirketi