Türkiye AB ilişkilerinde gergin süreç

Avrupa Parlamentosu, raportör Kati Piri'nin hazırladığı Türkiye Raporunu yarın oylayacak. Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri açısından kritik önem taşıyan rapordan Ankara oldukça rahatsız. Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da rapor oylanırken, Brüksel'de temaslarda bulunacak

Ankara'da büyük rahatsızlık yaratan Avrupa'nın "Türkiye Raporu" yarın parlamentoda oylanacak.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler açısından kritik önemde olan ve Hollandalı raportör Kati Piri tarafından hazırlanan "Türkiye Raporu" 13 Mart'ta son şeklini alacak.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısında bulunulan rapor, parlamentodan geçtiği takdirde gergin bir sürecin de önünü açacak. Çünkü raporda Türkiye'yi hedef alan ifadeler de var.

AVRUPA'NIN 'TÜRKİYE RAPORU'

- Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya yaptığı operasyonlardan duyulan rahatsızlık

- Türkiye'nin Afrin'de terör mevzilerini yok etmesine yönelik eleştiriler

- Kıbrıs'ta "gaz aramayın" çağrısı

- Terör suçlarından tutuklanan milletvekilleriyle ilgili önerge

Taslak raporun Ankara'da büyük rahatsızlık yaratmasına neden olmuştu.

Parlamento'nun Türkiye Raporunu değerlendirdiği gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Brüksel'de olacak. Türkiye'nin hak ve menfaatlerine yönelik eleştirilerde bulunan raporun onaylanmasından iki gün sonra ise Ortaklık Konseyi yapılacak.

15 Mart'ya yapılacak ve dört yıl sonra ilk kez toplanacak konseyde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulunacak. Toplantıya Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini başkanlık edecek.

# türkiye # ab # gerginlik # ilişki