Perinçek: Yunan Bakan AİHM kararına göndermede bulunuyor kendisini kutluyorum

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi’nin verdiği Perinçek kararı Avrupa Parlamentoları'nda yankılanmaya başladı. Yunanistan Eğitim ve Din Bakanı Nikos Filis’in, 20’inci yüzyıl başında yaşanan olayların soykırım olarak nitelenemeyeceğini söylemesi Yunanistan’ı karıştırdı. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, yapılan açıklamanın diğer parlamentoları da etkileyeceğini ve AİHM kararının buna öncülük ettiğini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi’nin 15 Ekim’de Perinçek lehine verdiği “Ermeni Soykırımı” ile ilgili kararı Avrupa Parlamentolarında yankılanmaya başladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yunanistan Eğitim ve Din Bakanı Nikos Filis’in “Pontus Soykırımı yoktur” ifadelerini değerlendirdi.

Perinçek, açıklamanın ardından yapılan protestoların hedefinde Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğunu söyledi.

Partisinin Yunanistan’daki 3 önemli partiyle görüştüğünü belirten Perinçek, ortak komisyon kurma çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Vatan Partisi lideri Yunanistan ders kitaplarından bu yalanların çıkarılmasını istedi.

Karar diğer Avrupa ülkeleri parlamentolarının da tartışılmaya başlandı. AİHM Büyük Daire’nin kararının İsviçre’de büyük yankısının olduğu, Parlamentonun yasayı devre dışı bırakmak için girişimlere başladığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek