Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Doğu Anadolu'da 4 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Ayrıca yurdun kuzey ve batı kesimleri için de benzer uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için sağanakuyarısı yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde, havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor.

Kars, Ardahan, Erzurum ve Erzincan'da öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığıIğdır'da 16, Tunceli'de 13, Erzincan'da 12, Erzurum'da 8, Ağrı'da 7, Kars ve Ardahan'da 4 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Iğdır'da 33, Tunceli'de 32, Erzincan'da 30, Ağrı'da 28, Kars'ta 27, Erzurum'da 26 ve Ardahan'da 24 derece olacağı tahmin ediliyor.

KUZEY VE BATI KESİMLERİ İÇİN DE UYARI GELDİ

Meteoroloji'den ayrıca yurdun kuzey ve batı kesimlerinde bugün gök gürültülü sağanak beklendiği uyarısı da geldi.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

# bursa # Balıkesir # fırtına # ankara # kastamonu # uyarı # meteoroloji # sağanak # yağış # Tekirdağ # Erzincan # doğu anadolu # erzurum # kars # karabük # ardahan # ağrı # Hava durumu # tunceli # Iğdır # hava sıcaklığı # yağmur # Sinop # sıcaklık # ankara hava durumu # pazartesi hava durumu # sel # Çankırı # kars hava durumu # ardahan hava durumu # Erzincan hava durumu # rüzgar # erzurum hava durumu # tunceli hava durumu # ağrı hava durumu # Iğdır hava durumu # gök gürültülü sağanak # bursa hava durumu # meteoroloji sağanak # hava durumu sağanak # doğu anadolu sağanak # meteoroloji sağanak uyarısı # sağanak hava durumu