PKK ABD'ye mecbur!

Amerikan bombardımanı desteğiyle Suriye'nin Ayn el Arab bölgesinde IŞİD ile çatışan PYD, ABD'den hava saldırılarını sürdürmesini istedi. Enver Müslim "Hava saldırıları etkili oluyor, bunların daha da sürmesini istiyoruz" dedi.

PKK ABD'ye mecbur!

PKK'nın "Kobani kantonu" adını verdiği bölgenin eş başkanları, Enver Müslim ve Asya Abdullah, Amerika'dan hava saldırılarını sürdürmesini istedi.

ABD destekli hava saldırılarıyla Suriye'nin Ayn el Arab bölgesinde IŞİD ile mücadele olanağı bulan PYD'nin yöneticileri yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Sözde kantonun Başbakanı Enver Müslim, ABD'nin hava saldırılarına değindi, "etkili oluyor, bunların daha da sürdürülmesini istiyoruz" dedi.

"Hava saldırıları etkili oluyor, bunların daha da sürmesini istiyoruz. Ancak her vurulan ağır silahlarının yerine yenilerini ekliyorlar. Rakka, Telabyat, Carablus bölgelerinden takviye güç gönderiyorlar"

Müslim, Türkiye’nin de kendilerine destek olmasını istedi.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah da IŞİD’in dört günden beri büyük bir saldırı yapmak için hazırlık yaptığını ifade etti. Abdullah, "Aldığımız bilgilere göre takviye güç ve ağır silahlar getirdiler. Kobani çevresine yerleştirmişler. İhtimalen şiddetli bir saldırıya başvuracaklar" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # abd # pyd # ışid # ayn el arap