CHP'li Bekaroğlu ve Tanrıkulu, TSK'nın Kandil'i bombalamasına karşı

CHP Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'deki PKK üslerini vurmasına nasıl bakıyor? CHP Genel Merkezinden bu konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak partinin ağır topları sürece karşı çıktı. PKK açılımının devam etmesini savundular. CHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bekaroğlu ve Sezgin Tanrıkulu, attıkları tweetlerde PKK ile çatışmanın çözüm olmayacağını ileri sürdü.

CHP'li Bekaroğlu ve Tanrıkulu, TSK'nın Kandil'i bombalamasına karşı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın Kuzeyinde PKK mevzileni Suriye'nin Kuzeyinde de İŞİD güçlerini bombalamaya devam ediyor. CHP’den ise operasyon karşı çıkan sesler yükseliyor. hem de en yetkili ağızlardan

CHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bekaroğlu ile Sezgin Tanrıkulu, PKK'ya yönelik hava harekatına karşı çıktı.

Güvenlik politikalarının sorunu çözmeyeceğini belirten Bekeroğlu, “Bence başa dönmeliyiz, 'Ne oldu, bu insanlar ne istemişti' diye sormalıyız. Savaş çare değil, oturup konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Benzer ifadeler Sezgin Tanrıkulu'dan da geldi. Kandil operasyonlarını "bomba ile barışı koruyamayazsınız, en büyük kaybedenler savaşmayı ve çatışmayı göze alanlardır" sözleriyle eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı açılım sürecini şu anki operasyonlara yeğlediğini belirtti. Tanrıkulku, "Son üç yıldır silahların sustuğu, ölümlerin azaldığı ortam her odak, kişi ya da kurumun siyasi çıkarlarından çok daha değerlidir" ifadelaeini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mehmet bekaroğlu # pkk operasyon