Bakan Akar'dan Brüksel'de kritik temaslar

Milli Savunma Hulusi Akar, Belçika’nın başkenti Brüksel'de kritik temaslarda bulundu. Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için gittiği Brüksel’de ABD, İngiltere ve Yunanistan Savuma Bakanlarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Bakan Akar'dan Brüksel'de kritik temaslar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları toplantısı için gittiği Brüksel’de, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüştü.

G-20 ÖNCESİ GÜNDEM GÖRÜŞMELERİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Akar-Austin görüşmesinde, Roma'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi öncesinde olumlu gündem oluşturulması için ayrıntılı bir görüşme yapılmasının gerekliliği ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin çıkarıldığı F-35 programından dolayı ABD’den 1,4 milyar dolar alacağı olduğuna işaret ederek, konunun Roma’da ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde gündeme geleceğini açıklamıştı.

YUNAN BAKANI TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Akar, Yunan mevkidaşı Nikolaos Panagiotopoulos ile de bir araya geldi.

Akar, Yunan bakanı Ankara’ya davet etti. İki ülke arasında güven artırıcı önlemler çerçevesinde Ankara'da yapılması planlanan toplantı için Yunan heyetinin beklendiğini söyledi.

Bakan Akar, İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye- İspanya 7'nci Hükümetlerarası Zirvesi öncesinde savunma, güvenlik ile savunma sanayinde iş birliği konularındaki hazırlıklar ele alındı.

# abd # ingiltere # ankara # yunanistan # hulusi akar # erdoğan # İspanya # nato # brüksel # Biden # Belçika # roma # G20 Liderler Zirvesi # Türkiye ABD ilişkileri # Lloyd James Austin # NATO Savunma Bakanları toplantısı # ABD Başkanı Biden