Yunanistan son 10 yılda iadesi istenen 50 teröristi vermedi

Darbeci FETÖ'cüleri iade etmeyen Yunanistan, Uluslararası Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması çerçevesinde son 10 yılda Türkiye’nin iadesini talep ettiği 50 terör örgütü mensubunun hiçbirini vermedi. İade edilmeyenler arasında Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi talimatını veren terörist de var.

Yunanistan son 10 yılda iadesi istenen 50 teröristi vermedi

15 Temmuz gecesi kendilerine sığınan FETÖ’cüleri iade etmeme kararı alan Yunanistan’ın karnesinin pek parlak olmadığı ortaya çıktı.

Sözde komşumuz ve dostumuz Yunanistan, son 10 yılda Türkiye’nin iadesini talep ettiği 50 terör örgütü mensubunun hiçbirini vermedi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Uluslararası Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması kapsamında Yunanistan’dan 50’yi aşkın iade talebinde bulundu.

Türkiye’nin iade talebinde bulunduğu teröristlerin DHKP-C, FETÖ, Hizbullah gibi çok sayıda terör örgütünün mensupları olduğu öğrenildi.

Yunanistan, iade taleplerini reddettiği kişiler arasında Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi talimatını veren terörist de bulunuyor.

Yunanistan ayrıca, DHKP/C'nin uzun yıllar kullandığı Lavrion kamplarına müsade etti.

Konu 2013'te dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonios Samaras görüşmesinde değerlendirilmişti.

Türkiye'nin talebi üzerine Samaras zaten deşifre olmuş olan Lavrion kamplarının kapatılması talimatını vermişti.

15 Temmuz gecesi, darbeci 8 asker, helikopterle sınırı geçerek Yunanistan’a sığınmıştı.

Öte yandan, haklarında soruşturma kararı olan, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye dönmeyen NATO'da görevli 40 Türk askeri Almanya'ya iltica talebinde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Almanya'dan iltica talebinin kabul edilmemesini istedi.

# fetö # yunanistan