PKK HDP'den sonra şimdi de CHP'den medet umdu

PKK'dan CHP'ye sözde Kürt sorunu ile ilgili yeni bir çağrı geldi. PKK yöneticilerinden Bese Hozat, CHP'nin daha cesur olması gerektiğini savundu. "CHP'nin Kürt sorunu üzerine yaptığı hamle önemlidir" diyen Hozat, "O halde samimiyetini göstermeli." ifadesini kullandı.

PKK HDP'den sonra şimdi de CHP'den medet umdu

Sözde Kürt sorunu tartışması başlatan ve HDP'yi meşru ilan eden CHP'ye PKK'dan yeni bir çağrı geldi.

Daha önce CHP'nin HDP'ye mecbur olduğu açıklaması yapan Kandil'den bu kez Bese Hozat konuştu. Hozat, sözde Kürt sorunu ile ilgili CHP'nin daha cesur olmasını istedi:

- CHP’nin Kürt sorunu üzerine yaptığı hamle önemlidir. CHP Kürt sorununu çözeceğim, dedi. O halde samimiyetini göstermeli. Rojava işgal saldırılarına destek verilerek Kürt sorunu çözülmez. Siyaset tutarlılık ister. Kürt sorununu çözeceğim deyip Kürtsoykırımını desteklemek tutarlı, ilkeli, güvenilir bir siyaset olmaz. Demokrasi istemek Kürtlerin en doğal haklarını tanımayı gerektirir. Bu yapılıyorsa siyasetin bir tutarlılığı olur.

PKK'ya yakın Denge Welat radyosuna konuşan Hozat, HDP ittifak tutum belgesini de değerlendirdi. HDP'nin hamlesinin muhalefeti güçlendirdiğini savundu:

- Muhalefet önemli bir sınavdan geçiyor. Bu defa bu sınavdan başarıyla geçmelidir. AKP’nin komplosuna gelmemeli, bu komplonun bir parçası olmamalıdır. Bu yüzden savaşa karşı sesini yükseltmeli, tavır, tutum, politika sahibi olmalıdır.

# chp # pkk # terörist # soykırım # hdp # terör # terör örgütü # Kürt # bese hozat # muhalefet # kürt sorunu