Sahte vitaminlere eczacılardan tepki

İstanbul’da 1 buçuk milyon lira değerinde sahte vitamin ele geçirilmesi ile ilgili Türk Eczacıları Birliği'den açıklama geldi. Birlik Başkanı Erdoğan Çolak, sahte vitamin, gıda takviyesi gibi sağlığa ilişkin ürünlerin internetten satılmaması için yasal bir değişiklik yapılması gerektiğini belirtti. Çolak, vatandaşları da uyardı.

Sahte vitaminlere eczacılardan tepki

Sahte vitaminleri pazarlayanlar yakalandı. Eczacılardan ise bu tarz olayların yaşanmaması için kritik bir öneri geldi.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 9 Ağustos'ta 1 buçuk milyon lira değerinde sahte vitamin ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, bu ürünlerin bir klinikte hastalara uygulandığı tespit edildi. Eczacılar, bu olayın ardından sahte vitaminlerin internetten satılmasına ilişkin tepkisini dile getirdi.

Konu ile ilgili Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, ''Kovid-19’a karşı kendini korumak isteyen vatandaşlarımızın hassasiyetleri ile oynadılar. Pek çok sahte vitamin, gıda takviyesi gibi sağlığa ilişkin ürünleri internetten reklamın ve pazarlamanın gücüne güvenerek satışa sundular. Daha geçtiğimiz günlerde içimizi kan ağlatan orman yangınları sürerken, bunu fırsat bilip yanıklarda kullanılan ürünlerin fiyatları internette zamlı bir şekilde satışa sunuldu'' dedi.

Türk Eczacıları Birliği, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Birlik Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, sahte vitamin ve gıda takviyesi gibi ürünlerin internetten satılmaması gerektiğini belirtti. Bu tarz siteleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na bildirdiklerini belirten Çolak, kökten çözüm için mevzuat değişikliği çağrısı yaptı.

Çolak, vatandaşlara da uyarıda bulundu. “İlacın ve sağlığa ilişkin ürünlerin adresi eczanelerdir” dedi.

# eczacı # ecza # Vitamin # erdoğan çolak