İzmir'in şebeke suyunda kötü koku

İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçelerinde musluklardan akan kötü kokulu şebeke suyu, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar suyu kullandıktan sonra fenalaşarak hastaneye başvurdu. Sosyal medyada ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki yağdı.

İzmir'in şebeke suyunda kötü koku

İzmir’de musluklardan akan sudaki kötü koku, vatandaşları isyan ettirdi.

Buca ve Gaziemir ilçelerinde şebeke suyundaki lağıma benzer kötü koku İzmirlileri korkuttu. Yurttaşlar “Yıkanan çamaşırlarımız leş gibi kokuyor” dedi.

Bazı vatandaşlar da kullandıkları şebeke suyundan dolayı fenalaştıklarını iddia etti. Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Acil Servisine başvuran yurttaşlar, mağduriyetlerini dile getirdi.

İzmirlilerden Sosyal medyada da CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki geldi. Bazı vatandaşlar, Tunç Soyer’in altyapı ile ilgili söylediği sözler ile yaşananlarla ilgili eleştirel videolar hazırladı.

İZSU ekiplerinin şebekedeki suyu temizlemek için tonlarca litre suyu tahliye etmesi de vatandaş kameralarına yansıdı. Yaşanan duruma Ak Parti kanadından da tepki geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "sağlığımız bu kadar ucuz mu?" dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü de içme suyundaki kokunun “klorlama ünitesindeki arıza” nedeniyle yaşandığını açıkladı.

# su # izmir # chp # şebeke suyu # İzmir Büyükşehir Belediyesi # Tunç Soyer # buca # gaziemir # izsu # izmir büyükşehir belediye başkanı