Londra'da konferans ve resepsiyon

Londra'da konferans ve resepsiyon

Londra Ulusal Kanal Gönüllüleri tarafından yapılan açıklama şöyle:

İngiltere Ulusal Kanal gönüllüleri olarak 11 Aralık Pazar günü, Round Chapel etkinlik salonunda saat 15:00 ile 19:00 saatleri arasında “Kıbrıs’ta Son Gelişmeler, Bölgesel Sorunlar ve Milli Çözüm’’ konulu bir konferans ve resepsiyon düzenliyoruz. Düzenleyeceğimiz bu etkinlikle sadece İngiltere’de yaşayan yurttaşlarımızı bilgilendirmekle kalmayacak, bu konferansın soru ve cevap kısmı dahil tamamını konferanstan sonraki günlerde Ulusal Kanal’da yayınlatıp, Türkiye ve KKTC’deki yurttaşlarımıza da televizyon ve sosyal medya üzerinden ulaştırmaya çalışacağız. Konferanstan hemen sonra aynı salonda düzenleyceğimiz resepsiyonda Türkiye’den sizleri bilgilendirmek ve sizlerin soracağı sorulara yanıt vermek için gelecek olan konuşmacılarımızla ve diğer misafirlerimizle sohbet ve görüş alışverişi imkanı bulacaksınız.

Bildiğiniz üzere Kıbrıs müzakereleri şu günlerde devam etmekte, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı liderliğinde görüşmeleri yürüten Türk tarafı, “Olumlu sonuçlar aldık, bazı meselelerde anlaştık, umutluyuz.” gibi üzeri kapalı demeçler vermektedir. Ancak, masada ne gibi maddelerin görüşüldüğü, karşı tarafın ne gibi taleplerinin olduğu ve bu talepler için taviz verilmesi durumunda Kıbrıs Türk Halkının geleceğini ve Türkiye’nin Akdeniz’deki güvenliğini ne gibi tehlikelerin beklediğini maalesef bilmiyoruz. Bütün çabamıza rağmen erişebildiğimiz bilgi, ‘toprak meselesi’, ‘yönetim meselesi’ gibi görüşmelerin üst başlıklarından öteye gitmemektedir. Bu gizlilik ve halka yeterli açıklama yapılmaması, bizleri bekleyen tehlikeleri öngörebilmemiz için yeterlidir.

11 Aralık Pazar günü, davet ettiğimiz saygı değer konuşmacılarımız KKTC Eski Ankara Büyükelçisi Dr.Ahmet Zeki Bulunç ve emekli Tüm Amiral Soner Polat vasıtası ile Kıbrıs meselesi hakkında şu sorulara hep beraber cevap arayacağız:

· Kıbrıs müzakerelerinde son durum nedir?

Anlaşmanın sağlanması durumunda:

· 1963 ile 1974 arasında malını, işini ve canını kaybeden Kıbrıs Türklerinin hakları ne olacak?

· AB'de olduğu gibi Kıbrıs'ta da dolaşım serbestliği olması Türk tarafını nasıl etkileyecek ?

· Türklerin Kıbrıs’taki toplam nüfusunun, Rumların sayısının dörtte birini geçmemesi ne anlama gelir? Türk tarafına gelmesi muhtemel Rum sayısı kaç kişidir ve bu ne gibi riskler doğurur?

· Annan Planı'nda verilen tavizleri yeterli bulmayan Rumlara, şimdi ne gibi tavizleri vermek ile karşı karşıyayız ?

· Maraş, Güzelyurt veya başka bölgeler Rumlara verilecek mi?

· Türk Askeri’nin sayısı ve konumu değişecek mi? Türk Askeri Ada’dan çıkarsa,adada yaşayan Kıbrıs Türk’ünü ve Türkiye’yi Akdeniz’de ne gibi güvenlik tehlikeleri beklemektedir? Türk Askeri’nin çekilmesi Ortadoğu’daki dengeleri nasıl etkiler?

· Rum evlerinde oturanlar veya 1974 öncesi Rumlara tapulu malı olan topraklar üzerinde iş kurmuş ya da tarım yapan yurttaşlarımızın akıbeti ne olacak ? KKTC’nin 1974 sonrası verdiği tapular geçerli olacak mı?

· İngiltere’nin AB’den çıkma kararı ve ABD’de yeni başkanın seçilmesiyle daha da belirgin şekilde görülebilen, yükselmekte olan Asya ve düşüşe geçen Atlantik denkleminde, Kıbrıs davamızın liderleri Dr.Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın açtığı yolda KKTC’nin egemenliğinin resmi olarak tanınması ve iki taraflı, iki ayrı egemen devlet eşitliğine dayalı nihayi çözüm için şartların oluşmaya başladığı bu günlerde bu acele ne içindir ? Neden ‘bu KKTC için son fırsattır’’ gibi söylemlerle halkımız baskı altına alınmaya çalışılıyor?

İşte tüm bu konuları açıklığa kavuşturmak ve milli davamıza sahip çıkmak için 11 Aralık Pazar günü, sizleri etkinliğimize davet ediyoruz.

Düzenleyeceğimiz bu etkinlik, kuruluşundan bugüne, Ulusal Kanal’a gönül verenlerin, Kıbrıs meselesi dahil Türkiye’nin milli meselelerine, bağımısızlığına, birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkan kitle örgütlerimizin, duyarlı iş adamlarımız ve siz yurttaşlarımız dayanışması ve destekleriyle gerçekleşecek olan bir yurtsever gönüllü hareketidir. Konferans ve resepsiyona katılmak için alacağınız £10 değerindeki davetiyeler, bu etkinliğin ve resepsiyonda ikram edeceğimiz yiyecek ve içeceklerin masraflarına katkıda bulunacaktır. Etkinliğe katılmak dışında katkıda bulunmak isteyen yurttaşlarımızın en kısa zamanda bizlerle irtibata geçmesini rica ediyoruz.

Saygılarımızla,

KONFERANS VE RESEPSİYON

‘’KIBRIS’TA SON GELİŞMELER, BÖLGESEL SORUNLAR VE MİLLİ ÇÖZÜM’’

SUNUM: ADNAN TÜRKKAN – ULUSAL KANAL GENEL YAYIN YÖNETMENİ

KONUŞMACILAR: DR. AHMET ZEKİ BULUNÇ – KKTC ESKİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ

SONER POLAT - EMEKLİ TÜM AMİRAL VE

VATAN PARTİSİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÜROSU BAŞKANI

TARİH: 11 ARALIK PAZAR

SAAT: 15.00 – 19.00

YER: Round Chapel, 1D Glenarm Road, Clapton, London E5 0LY

GİRİŞ: £ 10 – Yiyecek ve içecek ikramı dahildir

ORGANİZASYON: Anadolu Kültür Merkezi ve Londra Ulusal Kanal Gönüllüleri

İLETİŞİM: 07961953300 - 07903333711

ulusalkanal.com.tr

# konferans # resepsiyon