Meclis'te ''Demirtaş'' gerilimi: MHP ve HDP'liler birbirine girdi

İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde MHP ile PKK'nın siyasi uzantısı HDP arasında "terörist" kavgası yaşandı. MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'a “Terörist” demesi üzerine kavga çıktı. Komisyon görüşmelerinde Bakan Süleyman Soylu ile CHP ve HDP’liler arasında da sık sık tartışmalar yaşandı.

Meclis'te ''Demirtaş'' gerilimi: MHP ve HDP'liler birbirine girdi

İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Görüşmelerde gerginlik yaşandı.

Komisyonda söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır konuşurken MHP Mersin Milletvekili Olcay KılavuzHDP Milletvekillerine dönerek bağırdı. Kılavuz, terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “Teröristtir” dedi. Bunun üzerine PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin milletvekilleri Kılavuz’a tepki göstermesi üzerine tartışma çıktı.

Tartışmanın sürmesi üzerine komisyona ara verildi. Verilen arada da MHP ile HDP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar devam edince arbede yaşandı. Araya giren Ak Parti ve CHP milletvekilleri gerginliği yatıştırmaya çalıştı.

Gerginliğin yatışmasından sonra CHP Mersin Milletvekili Başarır konuşmasına devam etti. Başarır, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın intihar ettiğini hatırlattı. Bakanın oğlunun bir suçlunun, şüphelinin bırakılması için baskı yaptığı iddiası olduğu, arama kayıtları ve mesajların yayınladığını belirtti.

- Sayın Bakan bununla ilgili hesap verdiğiniz mi? Yazık değil mi o çocuğa?

Bu sözler üzerine Bakan Soylu, Başarır'a, "Yalan söylüyorsun, provokatörsün" karşılığını verdi. Ardından yaşanan tartışma nedeniyle komisyona ara verildi.

Bakan Soylu, tekrar söz aldığında CHP grubunun komisyona provokasyon yapmaya geldiğini de söyledi. “Bunun başı da Engin Özkoç'tur, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla buraya geldi" diyerek tepki gösterdi.

- Senin yalanlarını dinlemek zorunda mıyım?

Soylu, CHP Konya Milletvekili Abdülatif Şener’in sözlerinin ardından da tepkisini dile getirdi. “KHK toplantılarıyla ne yapmak istediğiniz ortada” diyen Soylu, CHP’nin düzenlediği toplantılara karşı tavrını gösterdi.

# mhp # terörist # hdp # meclis # selahattin demirtaş # demirtaş # olcay kılavuz # HDP MHP kavga # mecliste kavga