Türkiye ile Almanya arasında gerilime yol açan konser iptal edildi

Türkiye ile Almanya arasında gerilime yol açan sözde Ermeni soykırımı anısına verilecek konser Almanya tarafından iptal edildi. İstanbul'daki Alman Başkonsolosluğu'nda 13 Kasım'da yapılması planlanan konsere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da davet edilmişti. "Ağıt" isimli konser Avrupa Birliği tarafından finanse edilecekti.

Türkiye ile Almanya arasında gerilime yol açan konser iptal edildi

Sözde Ermeni soykırımı için düzenlenecek konseri önce desteklediler, ardından iptal ettiler.

Dresden Senfoni Orkestrası’nın 1915 Olayları’nın 100’üncü yılını gerekçe göstererek soykırım yalanı üzerinden "Ağıt" konseri düzenlemek istemesi gerilimi tırmandı.

Konseri, Avrupa Birliği finanse ediyordu. Türkiye, Avrupa Birliği'nin projeye mali desteğini sert şekilde eleştirdi ve kültür sanatı teşvik için kurulan Yaratıcı Avrupa Programı’ndan ayrıldı.

Tüm bu gerilime rağmen, Dresden Senfoni Orkestrası "Ağıt" konserini Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenmesi kararı aldı. 13 Kasım konser tarihi olarak belirlendi.

ES

Üstelik programa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da davet edildi.

Türkiye ile Almanya arasında gerginliğe sebep olan sözde Ermeni soykırımı anısına verilecek konser Almanya tarafından iptal edildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "İstanbul Başkonsolosluğu salonları 13 Kasım'da kullanılamaz" denildi.

Daha önce de yapılması planlanan konser yine Ankara-Berlin arasında gerginliğe neden olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # almanya # konser # iptal edildi