İstanbul'da savcıya silahlı saldırı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli savcı Evliya Çalışkan'a dün akşam silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı otomobili seyir halindeyken yapıldı. Araca 4 merminin isabet etti. savcı Evliya Çalışkan ve koruma polisleri olaydan yara almadan kurtuldu

İstanbul'da savcıya silahlı saldırı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar soruşturma bürosunda görevli savcı Evliya Çalışkan akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı.

Silahlı saldırı saat 21.15 sıralarında TEM Otoyolu Sultangazi mevkiinde düzenlendi.

Terör savcısı Evliya Çalışkan saat 20.30 sıralarında makam aracı ile adliyeden ayrıldı. TEM Otoyolu Sultangazi sapağında savcı Çalışkan’ın bulunduğu makam aracına ateş açıldı.

Yol kenarından açıldığı belirtilen ateş sonucu koruma polislerinin de içinde bulunduğu otomobile 4 mermi isabet etti. Lastiği patlayan otomobilde bulunan savcı Evliya Çalışkan ve koruma polisleri olaydan yara almadan kurtuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan, çok sayıda önemli soruşturma ve davada görev aldı.

Savcı Çalışkan tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 29 polis hakkında hazırlanan 59 sayfalık iddianame, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Hrant Dink cinayeti ve FETÖ'ye ilişkin birçok soruşturmada da görev alan Çalışkan, MİT TIR'ları davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma savcılığı da yapmıştı.

İstanbul Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganları yakalamak operasyon başlattı.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # İstanbul Haberleri # İSTANBUL SALDIRI # istanbul silahlı saldırı