Adalet Bakanı Bozdağ'dan şehit başsavcı için talimat

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in hayatını kaybettiği trafik kazasının incelenmesi talimatı verdi. Kaza bütün yönleriyle ayrıntılı olarak incelenecek.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan şehit başsavcı için talimat

Denizli Cumhuriyet BaşsavcısıMustafa Alper'in hayatını kaybettiği trafik kazası ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ araştırma talimatı verdi. KAza bütün boyutlarıyla ayrıntılı olarak incelenecek.

Başsavcı ve şoförü yan yoldan çıkan ve "dur" ihtarına uymayan kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Kaza mı suikast mı tartışmaları yapılırken Fethullahçı Terör Örgütünün firari üyeleri Başsavcı alehinde paylaşımlar yapmıştı. Bu durum Başsavcının suikaste uğrama ihtimali görüşünü güçlendirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, yürütülen soruşturmanın bütün soru işaretlerini ortadan kaldırmasını istedi.

Bu arada Başsavcının hayatını kaybettiği olayla ilgili cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yöentmeni Oğuz Güven gözaltına alıdnı. Cumhuriyet haberi, “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti" ifadeleriyle duyurmuştu.

Başsavcı Mustafa Alper'in ölümüyle ilgili FETÖ firarileri Emre Uslu ve Tuncay Opçin hakkında da soruşturma başlatıldı.

Uslu ve Opçin, kazanın ardından sosyal medya hesaplarından yaptıkları hakaret içeren paylaşımlar nedeniyle tepki toplamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmadya, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Ölümünden sonra bir kimsenin hatırasına hakaret' suçları gerekçe gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

# Adalet Bakanı Bozdağ # mustafa alper # Denizli Cumhuriyet Başsavcısı