İran dünyayı uyardı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Cenevre'de yapılacak nükleer program görüşmeleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Cenevre'ye anlaşma için gideceklerini söyleyen Zarif, "Çözüm dikte edilmemeli. Karşılıklı saygı çerçevesinde ortak bir çalışmanın meyvesi olmalı" dedi.

İran dünyayı uyardı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın nükleer programının görüşüleceği Cenevre'ye masadan anlaşmayla kalkmak için gideceklerini belirtti.

İtalyan mevkidaşı Emma Bonino'nun daveti üzerine Roma'ya giden Zarif, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Zarif, Cenevre görüşmeleriyle ilgili "Bir sonuca varmak için her iki tarafın da siyasi istek ve inanca sahip olması gerek. Çözüm dikte edilmemeli, aksine karşılıklı saygı çerçevesinde ortak bir çalışmanın meyvesi olmalı" dedi.

İran'ın, nükleer programa ilişkin çözüme hazır olduğunu belirten Zarif, bunun zannedildiği kadar zor olmadığını söyledi.

Zarif, İsrail'in nükleer sorunun çözülmesini istemediğini ifade etti.

Zarif, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ne yönelik çifte saldırıya ilişkin ise "Bu saldırılar, Suriye meselesine önem vermemiz için bizi alarma geçirmeli. Şiddet ve aşırılık, sadece tek bir ülkeyi etkilemez" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# iran # lübnan # beyrut # italya # roma # muhammed cevad zarif