Yurtdışından tahliyeler sürüyor

Türkiye yurt dışında olan vatandaşlarını ülkeye getirmeye devam ediyor. Getirilen vatandaşlar karantinaya alınırken, karantina süresi bitenler ise tahliye oldu. Bazı yerleşim yerleri de tedbirler kapsamında karantinaya alındı.

Yurtdışından tahliyeler sürüyor

Kovid-19 ile mücadele kapsamında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülke getirilme işlemleri sürüyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden getirilen 364 vatandaş üzerinden ülkeye giriş yaptı.

189 kişi Van'da, 175 kişi ise Muş Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.

Malta’dan getirilen 104 Türk vatandaşını taşıyan uçak da Kars’a iniş yaptı. Çantaları dezenfekte edilen vatandaşlar daha sonra otobüslerle kalacakları KYK İpek Yolu Öğrenci Yurdu'na götürüldü.

Vatandaşları Türk bayrakları ve "Ölürüm Türkiyem" şarkısıyla yurt çalışanları karşıladı.

Yurtdışından getirilen vatandaşlar karantinaya alınırken karantina süresi dolanlar ise tahliye oldu. Aydın da 450, Kırıkkale de 309 ve Adıyaman’da ise 479 işçinin karantina süresi sona erdi. Son kontrolleri yapılan vatandaşlar dezenfekte edilen otobüslerle memleketlerine gönderildi.

Balıkesir ve Şanlıurfa’da da gözetim süresi dolan toplam 591 kişi tahliye edildi. Şanlıurfa Valiliği tarafından karantinadan çıkan kişilere fıstık ve isot hediye edildi.

Ülkede önlemler kapsamında bazı yerleşim birimleri de karantinaya alındı. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6, Nurdağı ilçesinde ise 1 evde Hıfzıssıhha Kurulunca karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Kırşehir'in Çiğçekdağı ilçesinde de iki katlı binada yaşayan bir kişine kovid-19 çıktı. Tedbir amaçlı binaya giriş çıkışlar kapatıldı.

Aydın İncirliova’da ise Acarlar Mahallesi'nde 5 kişinin Kovid-19 testleri pozitif çıkınca bu kişilerle temas halinde bulundukları tespit edilen kişilerin olduğu 22 ev karantinaya alındı.

ulusal.com.tr

# Balıkesir # aydın # koronavirüs # şanlıurfa # muş # Kırşehir # karantina # Malta