Antalya Kumluca ve Kaş'ı dolu vurdu

Antalya'da kuvvetli rüzgar ve dolu can ve mal kayıplarına neden oldu. Kumluca'da aniden bastıran dolu ve kuvvetli rüzgar nedeniyle otobüs durağının altında kalan kadın hayatını kaybetti. Bölgedeki seralar zarar gördü. Kaş ilçesinde ise dolu, meyve ağaçlarına zarar verdi.

Antalya Kumluca ve Kaş'ı dolu vurdu

Antalya'da kuvvetli rüzgar ve dolu, can ve mal kayıplarına neden oldu. 1 kişi yaşamını yitirdi. Tarım alanlarında hasar meydana geldi.

Kumluca ilçesini öğle saatlerinde kuvvetli rüzgar ile birlikte aniden başlayan dolu vurdu. Kumluca-Finike kara yolundaki otobüs durağında bekleyen bir kadın, rüzgarın etkisiyle devrilen durağın demir profillerinin altında kaldı. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı Kumluca Devlet Hastanesi'ndeki tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yeni Camisi'nin minaresi yıkıldı. Evlerin çatıları uçtu. Araçlarda hasar oluştu. Dolu nedeniyle bölgedeki seralar zarar gördü.

Hava şartlarının normale döndüğü ilçede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Kaş ilçesinde ise etkili olan dolu yağışı meyve ağaçlarına zarar verdi.

İlçede öğle saatlerinde başlayan yağış, bir süre dolu şekilde etkisini gösterdi. Fındık büyüklüğünde yağan dolu, bahçelerdeki nar ağaçlarında ve üzüm asmalarında hasara neden oldu.

ulusal.com.tr

# antalya # Kaş # kumluca # dolu