Paris'te evsizlerden çadırlı eylem

Fransa'nın başkenti Paris'te 600 evsiz valilik binası önünde çadır kurdu. Aralarında göçmenlerin de olduğu evsizlerin bazıları, aylardır sokaklarda. Göçmenlere yardım derneği Utopia 56'dan yapılan açıklamada temel barınma haklarını talep eden eylemcilerin barınma ihtiyacının acilen giderilmesi gerektiği vurgulandı.

Paris'te evsizlerden çadırlı eylem

Avrupa Birliği'nin ikinci büyük nüfusuna sahip Fransa'da evsizler eylem başlattı. Valilikten temel barınma haklarını talep eden yaklaşık 600 evsiz, Paris Valilik binası önünde çadır kurdu.

Çadır kuranlar arasında çok sayıda göçmen de bulunuyor. Göçmenlere yardım derneği Utopiya 56'dan yapılan açıklamada Afganistan, Fildişi Sahili, Eritre, Etiyopya, Gine, Fas ve Sudan gibi ülkelerden gelen göçmenlerin bazılarının aylardır sokaklarda olduğu belirtildi.

Dernek önceki gece Paris sokaklarında 15 çocuğun kendilerinin temin ettiği çadırlarda uyuduğu bilgisini paylaştı. Bazılarının da aylardır sokaklarda olduğuna dikkat çekti.

Valilik önündeki Andre-Citroen Parkında kurulan çadırlarda barınan evsizler bugüne kadar on eylem yapıldı.

Aralık 2020'den beri yapılan eylemler sayesinde 3 bin 600'den fazla kişiye barınma sağlandığının aktarıldığı açıklamada, "kanunlara ve temel haklara saygı ve onurlu bir barınma sağlama konusundaki siyasi eksikliğin yansıtıldığı" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü verileri de paylaşıldı. Verilere göre ülkede 3 milyondan fazla boş ev olduğu, bunların 400 bininin Paris'in içinde yer aldığı Ile-de-France bölgesinde bulunduğu vurgulandı.

# göçmen # Afganistan # avrupa birliği # Paris # sudan # çadır # Etiyopya # Gine # Fas # eritre # citroen # Fildişi Sahili # evsiz