ABD-Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti gerilimi

Kore Yarımadası'na doğru yönelen Amerika Birleşik Devletleri'ne ait filonun o bölgeden uzaklaştığı ve tam aksi istikametine yol aldığı ortaya çıktı. Amerikan filosunun rota değiştirmesinin nedeni henüz açıklanmadı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ise kurucu liderinin doğum gününde Amerika'ya füze saldırılı kurgu bir görüntü ile yanıt verdi.

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kore Yarımadası'na git talimatı verdiği filo tam tersi istikamete yöneldi.

Donald Trump yönetimi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne gözdağı vermek için bölgeye Amerikan filosu göndermişti. Trump'ın yardımcısı Mike Pence de Japonya'da konuşlu Amerikan savaş gemisi USS Ronald Reagan ile konvansiyonal veya nükleer her türlü silah kullanımına karşılık veririz mesajını vermişti.

Ancak Amerikan filosunun Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne doğru gitmediği aksi rotada hareket ettiği ortaya çıktı.

Amerikan donanması 8 Nisan'da yaptığı açıklamada Carl Vinson savaş filosunun Kore yarımadasına doğru hareket ettiğini duyurmuştu. Ancak filonun hafta sonu sonrasında aslında o bölgeden uzaklaştığı anlaşıldı. Bunun kasıtlı bir aldatmaca mı irtibatta yaşanan bir sıkıntımı yoksa plan değişikliğimiydi orası netleşmedi.

Pasifik ısınırken Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ise askeri olarak gövde gösterisine devam ediyor. Ülkenin kurucusu Kim il Sung'un doğum günü kutlamaları Amerika'ya yanıt vermek için kullanılıyor. Kutlama için yapılan törenin sonunda Amerika'yı alevler içinde bir dizi füze saldırısının kullanıldığı kurgu bir görüntü gösterildi.

Sahnede orkestra geleneksel müziklerden birini çalarker arkadaki perdede Amerika'nın vurulduğu animasyon bir görüntü oynatılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# kore demokratik halk cumhuriyeti # adb