Kiraz ihracatçısı yeni sezondan oldukça umutlu

Kiraz ihracatçısı yeni sezondan oldukça umutlu... Geçtiğimiz yıl kiraz ihracatında, Çin pazarının da açılmasıyla Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bu sezon sektör, yüksek verim ve kaliteyle yeni bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor. Hedef, 200 milyon dolarlık kiraz ihracatı.

Kiraz ihracatçısı yeni sezondan oldukça umutlu

Dalları kiraz bastı. Üretici hasada başladı. Kaliteli ve bol ürün ihracatçıyı umutlandırdı.

Geçtiğimiz yıl ihracatta Çin pazarının da açılmasıyla kiraz üreticisi, tarihin rekorunu kırdı. Bu yıl da yeni bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor.

Geçen sene kiraz ihraç edilen ülkeler arasında 87 milyon 374 bin dolarla Almanya ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi 42 milyon 138 bin dolarla Rusya ve 10 milyon 292 bin dolarla Hollanda takip etti.

Kiraz yetiştiriciliğinde önemli merkezlerden Manisa ve İzmir'de, hasat sürüyor. İhracatçılar, yüksek verim ve kalitenin ihracata da olumlu yansıyacağını tahmin ediyor.

Kovid- 19 sürecinde ülkemizde gıda üretim ve tedariği sorunsuz ilerliyor. İhracatçılar, salgından kurtulan Çin'e, bu yıl geçen seneye göre 10 kat daha fazla ihracat yapmayı planlıyor.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, kirazda geçen yılki fiyatlardan memnun olduklarını belirtti. Bu yıl ki hedeflerini açıkladı.

ulusal.com.tr

# ihracat # kiraz